Eylül Eryiğit

Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimi

Günlük yaşantımızın yanı sıra iş yaşantımızda da bir şeyi “nasıl” söylediğin çok önemlidir. Diksiyon belirli kuralları olan bir eğitim şekli olarak ele alınmaz. Fakat türkçe dili bilinenin aksine yazıldığı gibi okunan bir dil değildir. Bu nedenle gerek günlük yaşamda gerekse iş hayatında konuşma dilini doğru kullanmak bireye özgüven ve kendini doğru ifade edebilme becerilerini kazandırır. Bu beceriler de iş hayatına ve günlük yaşama artılar kazandırarak geri döner.

Etkili Konuşmak Nedir?

Etkili konuşmak isteyen birinin kesinlikle bilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bu unsurlar doğru dil kullanımında birleştirdiğindeyse özellikle iş hayatında büyük avantaj sağlar.

Tiyatro yaşantıma ortaokul yıllarımda başladım. Liseye geçtiğimde Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı sınavı kazanıp çeşitli eğitmenlerden eğitim aldım. Sonrasında özel bir kuruluş olan Academy İzmir’de Özgür Başkaya, Özlem Başkaya gibi isimlerden eğitim aldım. Yine aynı kuruluşta çocuklara yönelik drama derslerinde eğitmen asistanlığı ve oyunlarda yönetmen asistanlığı görevini üstlendim. Tiyatro aşkımı bir üst düzeye taşıma hevesiyle üniversite sınavlarına hazırlandım ve üniversite eğitimimi Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı’nda yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım. Üniversite yıllarımda tiyatro eğitimimim yanı sıra yaratıcı drama, bedensel hareket teknikleri, şan, sahne makyajı, eskrim, akrobasi, modern dans ve salon dansları dersleri aldım. Ayrıca okulda Çağdaş Dans vb. workshoplara katıldım. İstanbul’da çeşitli özel tiyatrolarda çocuklara ve yetişkinlere yönelik tiyatro, diksiyon dersleri verdim. Ayrıca birçok çocuk ve yetişkin oyununda rol aldım. Çocuklar ile felsefe, masal anlatıcılığı, fiziksel tiyatro ve clown atölyesi gibi workshoplar ile eğitim yaşantıma hala devam etmekteyim.

Scroll to Top